Friday, 24 March 2017

Filled Under:

Viral Video Wanita Bodoh Tak Pakai Seluar Dalam Di IKEA

Satu set gambar bogel seorang wanita bersandar pada kereta sorong beli-belah di dalam sebuah IKEA menyebabkan kekacauan dalam talian.

Gambar viral didakwa di ambil di IKEA, Beijing. Dengan kapsyen “Saya akhirnya tahu mengapa orang di Beijing suka membeli-belah di IKEA.”

Dalam salah satu gambar, wanita itu dilihat mempamerkan punggung bertelanjang manakala beberapa pelanggan berjalan-jalan tanpa menyedari.

Seorang wartawan Tencent News telah menghubungi pemuat naik gambar yang mendakwa bahawa gambar adalah dari rakan dan diambil di IKEA terletak berhampiran Siyuan Bridge.

Beijing polis juga berjaya mengesan pemuat naik, yang telah diberitahu oleh pegawai bahawa dia tidak sepatutnya meletakkan gambar membimbangkan itu dan perlu memadamnya dengan segera.

Tidak lama kemudian, gambar bogel kedua pula telah disiarkan dalam talian dengan tajuk: “NSFW, gambar-gambar yang diambil di Wuhan.” Namun dengan cepat dipadamkan dari Weibo. Tencent News melaporkan gambar-gambar wanita bertelanjang berambut panjang itu berdiri di dalam sebuah bilik pameran IKEA dan duduk di atas katil manakala pelanggan berjalan di latar belakang.

Menjawab perkara itu, IKEA mengeluarkan kenyataan awam di Weibo, mengatakan bahawa: “Terdapat spekulasi mengenai kelakuan di IKEA kerana membuka kedai baru. IKEA tegas menafikan spekulasi ini. “IKEA mengulangi bahawa telah melaporkan perkara itu kepada pihak berkuasa yang berkaitan.

Gambar bogel sering akan muncul ke Weibo, seolah-olah netizen masih tidak pasti apa yang perlu difikir:

“Saya tidak faham mengapa seorang wanita muda seperti beliau akan melakukan sesuatu yang keterlaluan seperti ini. Adakah dia tidak mempunyai maruah diri? ” seorang tertanya-tanya.

“Saya tidak percaya kenyataan IKEA. Pertama, Jika IKEA dengan tidak sengaja mencipta seluruh kejadian, mengapa pusat membeli-belah yang besar seperti IKEA tidak mempunyai sesiapa di dalam. Kedua, tiada pandangan dari hadapan wanita itu. Siapa yang tidak mahu melihat mukanya selepas melihat punggung dia? “Satu lagi menulis.

“Mungkin perempuan itu hanya terlupa untuk memakai seluar dalam,” kata seorang netizen bergurau.

Pada bulan Mei, pasangan kekasih juga telah mengambil gambar bogel antara satu sama lain di Jalan Dali. Mereka kemudian ditahan oleh polis selepas memuat naik imej tersebut ke Weibo, walaupun sesetengah menganggap ianya seni.


          
0 comments:

Post a Comment