Friday, 4 December 2015

Filled Under:

JOM LIHAT: Wajah Sebenar Abang Yus Jambu Dan Komen Abang Tentang Adik Yang Menyentuh Hati

Yus jambu merupakan anak bongsu dari tiga adik beradik. Yus merupakan anak yatim piatu dan hanya mempunyai seorang abang yang masih hidup.

Abang sulung kepada Yus iaitu Jaafar Edoo, 53 tahun, memberitahu bahawa adik bongsunya itu pernah menyatakan hasrat untuk berkahwin ketika mereka bertemu dua minggu lalu semasa dia pulang ke kampung tersebut.

 

Namun, Yus tidak pernah memberitahu nama gadis itu namun arwah telah mengumpul duit untuk melangsungkan perkahwinannya.

Ini komen abangnya itu:

“Kali terakhir saya bertemu arwah pada dua minggu lepas semasa dia pulang untuk berlakon dalam sebuah drama yang kebetulan penggambarannya di Perlis,”

“Cuma saya agak terkilan kerana arwah sebenarnya sedang mengukuhkan kewangan dan menyimpan duit untuk mendirikan rumah tangga. Begitupun dia tidak mendedahkan gadis pilihan hatinya,”

“Selain itu arwah juga pernah merancang untuk membina rumah di kampung ini. Saya rasa terkilan hasratnya itu belum tercapai, bagaimanapun Tuhan lebih menyayanginya,”


“Yus selalu membantu saya malah jika saudara mara lain dalam kesusahan dialah yang banyak membantu,”

Jaafar mengakui masih terkejut dengan kematian adik bongsunya itu selepas menerima panggilan telefon daripada anaknya, Julia, 30, yang berada di Hospital Selayang namun dia tetap redha.

Jaafar berkata, Yusry yang merupakan seorang pendiam sukar untuk berkongsi masalah termasuk penyakitnya kerana bimbang ahli keluarganya risau.

Katanya, pada dua tahun lepas, Yusry ada menyatakan mengalami masalah kesihatan berkaitan de­ngan jantungnya tetapi tidak pernah memberitahu tahap mana serius.


Artikel Asal : http://www.gtr-r35.org/2015/12/wajah-sebenar-abang-yus-jambu-dan-komen.html

0 comments:

Post a Comment