Friday, 4 December 2015

Filled Under:

Dunia Akhir Zaman..!!! Remaja Melayu Semakin Hilang "kualiti dan Sifat Taksub"..!!!

 

Baru kawan dah bagi cium mulut, kalau dah jadi suami isteri nak bagi apa pulak??? Tiada apa yang dapat diucapkan apabila melihat tindakan pasangan remaja ini berani memuat naik gambar mereka sedang bercium mulut di laman sosial...Memang sangat mengabaikan...!!!
Jika ditanya status merek, dengan selambah menjawab hanya kawan biasa sahaja...tetapi gambar yang mereka muat naik itu sudah melebihi batas persahabatan yang dipanggil kawan biasa. Tiada sebarang teguran dapat menginsafkan mereka ini, semakin banyak like dan komen semakin banggah diri mereka dengan kegiatan tidak bermoral ini.
Inilah contoh sebenar yang boleh dikatakan pada akhlak remaja-remaja Muslim di negara ini yang patut mendapat didikan awal.
Apabila kebodohan dan nafsu bergabung, tercetuslah perkara seperti ini yang sejujurnya kami katakan memperbodohkan diri sendiri.
Gambar yang diambil daripada aplikasi WeChat ini merupakan salah satu daripada lembakan gambar tidak senonoh yang sering dijumpai di dalam aplikasi ini.
Pernah dilaporkan akhbar tempatan, aplikasi WeChat ini dijadikan medan bagi segelintir individu yang ingin mencari kenalan atau kawan biasa yang kemudiannya berakhir di ranjang.
Pemerhatian kami pula ketika melihat moment pada tetapan aplikasi tersebut, rata-ratanya menunjukkan mentaliti remaja pada masa kini yang sudah hilang "kualiti" dan sifat taksub diri demi mengejar kecantikan adalah perkara biasa buat mereka.
Anda melihat sendiri, lebih-lebih lagi golongan wanita, boleh dikatakan hampir 90% daripadanya meluahkan peranaan bagi mendapatkan perhatian daripada pengguna lain atau daripada rakan yang lain.
Perkara ini selanjutnya akan memberi kesempatan buat golongan lelaki untuk "memancing ikan yang dirasakan boleh ditangkap" dan apabila sudah dimakan umpan, perkara seterusnya yang dilakukan akan berlaku adalah berzina.
Kembali kepada gambar yang kami kongsikan ini, untung besar kepada siapa yang menjadi "kawan baik" perempuan ini ya, tak payah susah-susah kahwin pun boleh "dapat free".
Nasihat kami adalah sekiranya anda mempunyai anak perempuan yang aktif menggunakan aplikasi media sosial seperti ini, silalah semak peranti pintarnya.
Jika menjumpai perkara yang mencurigakan, jangan tunggu sehinggah nasi menjadi bubur, teruslah memberikan kesedaran kepadanya, kerana anak itu adalah amanah kita daripada Allah.






0 comments:

Post a Comment