Wednesday, 18 November 2015

Filled Under:

Bina Patung Seks Tanah Liat Untuk ‘Malukan’ Dewa Hujan

 

#BIMBANG dengan musim kemarau yang melampau, penduduk kampung Baan Na, Phetchabun, Thailand terpaksa mengambil langkah membina tiga patung seolah-olah sedang mengadakan hubungan seks di persimpangan jalan kampung berkenaan, semalam.
Berdasarkan kepercayaan masyarakat tempatan, patung seks yang dibuat daripada tanah liat itu diharapkan boleh membuatkan dewa hujan berasa ‘segan’ dan ‘malu’ lalu menurunkan hujan.
067-Raja-Farah-Terkilan-Tuduhan-Cerai-Kerana-Tidak-Mampu-Lahir-Zuriat-ROTIKAYA
Difahamkan, kampung tersebut dilanda musim panas berpanjangan yang paling teruk dalam tempoh 20 tahun menyebabkan banyak tanamam padi mati kekeringan.
Sebelum ini, penduduk tempatan juga dikatakan telah mencuba beberapa upacara ritual untuk memanggil dewa hujan agar menurunkan hujan namun semua usaha itu gagal.
Akibat terdesak dengan keadaan itu, penduduk kampung memilih untuk menggunakan kaedah unik yang telah diturunkan dari generasi ke generasi selama lebih daripada 100 tahun.
Memetik laporan portal Thairath, ketiga-tiga patung tersebut diberi nama ‘Miss Rain’, ‘Mr. Fog’ dan ‘Mr. Cloud’. – MYNEWSHUB.CC0 comments:

Post a Comment