Tuesday, 29 September 2015

Filled Under:

Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah Telah Murtad ? Ini Cerita Sebenar

 

Sontak kabar media yang mengatakan Raja muda putra kepada sultan selangor ,sultan sharifuddin idris shah yang di tulis oleh laman berita antarbangsa menulis Dakwaan tengku Amir Shah Telah murtad Keagama Kristian Katolik Karena mahu berkahwin dengan super model Sepanyol bernama Cristiana Gomez berumur 16 tahun.
murtad
Selain daripada itu raja muda telahpun dibaptis minggu ini dan akan berkahwin di gereja santa maria braga.portugal.
Beberapa pengguna laman media sosial yang terkejut dengan berita yang turut di siarkan oleh Pengerusi Gabungan Badan Ekonomi Selangor (Gabem), Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik,natizen mengatakan bahwa dakwaan raja muda telah murtad itu adalah palsu.
rahim-thamby
Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik memohon maaf kepada Istana Selangor berhubung status yang mendakwa Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah menganut agama Kristian (Katolik) dimuat naik menerusi laman Twitter dan Facebook miliknya.
Malah, beliau turut mengakui berita tersebut diambil daripada sebuah laman web yang tidak berasas.
“Merujuk kepada status saya di Twitter dan Facebook mengenai dakwaan Raja Muda Selangor memeluk agama Katolik, saya mengakui ia daripada sebuah laman web tidak berasas.
“Saya memohon maaf di atas ketidakselesaan Raja Muda Selangor dan Istana Selangor disebabkan status tersebut,” katanya menerusi laman Facebooknya, Rahim TambyChik.tulis mynewshub.cc
FITNAH
ml
apa yang mengejutkan dalam WorldNewsDailyReport.com seperti mana yang di tulis oleh tengok tv online laman media itu Sebenarnya di miliki oleh seorang berketurunan amerika YAHUDI ZIONIST dan berpangkalan di Tel Aviv ,ibu negara israel.
yahudiDari maklumat yang didapat mungkin sudah cukup bagi kita untuk mengetahui apa motif buruk sebenar penyiaran berita palsu terhadap institusi raja yang menjadi penaung agama islam di negara malaysia ini.
Memandangkan berita dari luar negara dan mempunyai bahasa inggeris mungkin ramai yang percaya dengan tulisan mereka,namun realitinya adalah palsu.kita yang malas menyelidiki tentang kebenaran dan kesahihan berita tersebut turut membantu mereka untuk mengongsikannya di laman media sosial.
Update terkini:baginda muda telahpun murka atas penyebaran berita palsu terbabit.baginda juga akan menyaman pihak yang tidak bertanggung jawab itu.


0 comments:

Post a Comment